Ongelofelijk maar toch echt waar!

Alsof ik terechtkwam in een scène van een CSI aflevering.

Aan het einde van de demo avond in Atlanta komt er een vrouw op me af en vraagt of ze even met mij kan praten.

Ze blijkt het hoofd van de afdeling cold cases en zedenmisdrijven van de staat Georgia te zijn. Ze was onder de indruk van wat ik wist over de vermiste Trey.

En alhoewel ze privé naar de demo kwam wilde ze graag iets met mij delen.

‘Ik heb een lijst met 30 namen bij me waarvan we denken dat ze door dezelfde serie moordenaar vermoord zijn. Kun jij, off the record, kijken of je connecties kunt voelen?’

Ze pakt haar telefoon, opent haar notities en geeft die aan mij.

Zonder na te denken en nog in de vibe van de avond kijk ik naar de namen.

Ik scroll erdoorheen. Namen met daarachter geboortedatum en datum van hun sterven. Allemaal jonge vrouwen die tussen de jaren ‘90 en nu gestorven zijn.

Drie namen komen als het ware uit de telefoon omhoog. Direct voel ik de aanwezigheid van een jonge vrouw, ze laat mij zien dat ze gewurgd is door een man met allerlei gruwelijke details die ik hier niet zal noemen. Ik zie vooral zijn gezicht en zijn genot om haar pijn te doen.

Meisje twee dient zich aan en ook van haar krijg ik allerlei details, ze laat de auto zien waarin ze is meegenomen en de plek waar ze is gedumpt.

Ook de andere twee komen door met allerlei informatie.

En ik voel echt in heel mijn lijf dat ik op dit moment het kanaal ben voor deze vrouwen om te zorgen dat er zoveel mogelijk bewijs komt. Ik tril van top tot teen en blijf maar praten.

Ze schrijft alles op, knikt af en toe en heeft net als ik kippenvel. Als ik ben uitgepraat slaakt ze een diepe zucht en zegt ‘We hebben recent een man opgepakt die eruit ziet zoals jij doorkrijgt. Hij zit momenteel vast. Hij zegt 3 a 4 vrouwen vermoord te hebben in Atlanta en precies de namen die jij noemt. De FBI psychologe die met hem praat mag niet alleen met hem in een ruimte zijn omdat hij haar ook zou proberen om te brengen.’ Ze zegt ‘Hoe ga ik dit aan mijn collega’s vertellen zonder van de case afgehaald te worden.’

We bespreken dat ze alle andere details gaat controleren en gaat kijken of en hoe dit de zaak van 30 onopgeloste moorden kan helpen .

Maar daar bleef het niet bij, want in die week brachten we ook een bezoek aan een vriendin die net als ik een medium is. Ze heeft een talent wat niet veel mensen hebben, ze kan diegene die door komt tekenen. Ik vraag haar of ze op mij kan intunen en we zo samen proberen de man op papier te krijgen. Na een paar schetsen lukt dat.

Als hij op papier staat moet ik ervan huilen.. ik vind hem doodeng en hij lijkt sprekend op de man die ik kreeg te zien.

We sturen de tekening aan de politie dame door en alsof het de normaalste zaak van de wereld is stelt ze nog een paar heel gedetailleerde vragen (what ras, what age, do you see scars) .

Nadat we dit hebben doorgeven krijgen we een reeks juichende en klappende emojis terug.

Als ik dit verhaal vertel of nu opschrijf vind ik het zelf gewoon te bizar voor woorden. Het is dat mijn familie en vriend Hein erbij waren om te bevestigen dat het echt gebeurd is. Alsof ik in een CSI aflevering ben beland.

Maar wat ik vooral voelde was, raar genoeg, een enorme vreugde en zekerheid dat dit is wat ik moet doen. Dat ik zoveel vertrouwen krijg van deze vrouwen om in mij een zuiver kanaal te zien om deze man voor eeuwig in de gevangenis te houden.

En het respect en vertrouwen van deze Amerikaanse politievrouw die haar nek uitsteekt door mijn bevindingen in te brengen.

In Februari ga ik in ieder geval terug voor nieuwe demonstraties en readingen en om haar en haar collega’s te ontmoeten. Ook al komt er geen officiële samenwerking uit, voor deze ervaring ben ik haar eeuwig dankbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: