Niet krijgen wat je wil.

Ik heb ze eigenlijk niet vaak, de mensen die niet met zichzelf aan slag durven of willen gaan. Maar tijdens het Happinez festival had ik er een paar, niet handig als je maar 20 min hebt in een Reading en je deze mensen met een onbevredigend gevoel laat gaan.

Na de eerste schrik voor mij waren deze mensen een mooi leermoment .. wat had ik anders kunnen doen en overbrengen? En zo ben je dus als je alle ‘schuld’ van jouw problemen bij een ander neerlegt.

Ze kwam in de chaos van de eerste dag. Ging zitten en zei dat het haar allemaal niet uitmaakte en dat ik alles door mocht geven en zeggen.

Ze had geen vragen en was benieuwd wat het universum haar te vertellen had.

Een leuke gezellige vrouw !

Ik stond al de hele dag ‘aan’ , dat betekent dat mijn lijntje met het universum open stond en ik op stoom was om de hele stroom readingen door mij heen te laten gaan.

Dat betekent in de praktijk; ik vraag wie wil er met mij werken om deze vrouw een handje te helpen . Pak een kaart uit mijn magische wegwijzer set en begin vanuit wat ik hoor van boven te vertellen.

Zit je niet zo lekker in je vel ? ‘Ja’

Ben je op zoek naar antwoorden? ‘Ja’

Vind je het moeilijk om jezelf in beweging te krijgen? ‘Hoe bedoel je? Ik tennis 2x in de week.’

Daar bedoel ik te kijken naar je eigen aandeel in de situatie ? ‘Nee hoor, ik kan daar niks aan doen’

Werkt hoe jij je voelt door op je werk? ‘Ja daar snappen ze mij niet’

Ben je gevraagd een opleiding te volgen zodat je je huidige functie kan blijven doen? ‘Ja .. maar dat ga ik niet doen.. dat kost mij tijd & energie en die heb ik niet’

Oke .. volgende kaart die gaat over je relatie. Klopt het dat jij en je man in een impasse zitten en dat het moeilijk is elkaar te bereiken? ‘Hoezo bereiken.. we zien elkaar iedere dag’

Ik bedoel dat het moeilijk is om begrip voor elkaars situatie te voelen. ‘Nee.. hij is een emotionele man die huilt om alles.. hij weet dat ik dat irritant vindt’.

De kaart zegt mij dat er veel ruzie in huis is en dat jullie daar beide verdrietig van zijn. ‘Ja .. wat lul je nou.. ik zit niet lekker in mijn vel , hij doet niet wat ik wil en daar baal ik van’

Dat was eigenlijk het moment waarop ik de Reading had moeten eindigen maar de redder in mij ging nog even door op zoek naar de ingang van haar gevoelsleven.

Ik vond hem niet! Ze werd alleen maar bozer.

‘Ik herken mij totaal niet in het beeld wat jij hier van mij neerzet’ , ‘ik snap niet dat Happinez jou een plek heeft gegeven want je lult echt uit je nek’.

Toen ik haar aan het einde vroeg wat ze dan had verwacht zei ze ‘nou gewoon .. een oplossing.. ik loop van therapeut naar therapeut en niemand kan mij helpen.. iedereen zegt maar dat ik met mezelf aan de slag moet. Dus ik dacht ik kom naar jou, want jij zegt met de hemel te kunnen praten.. dus zeg jij maar wat ik moet doen.’

Ik schoof mijn pin apparaat naar voren.. ‘mevrouw ik geloof in dat je niet altijd krijgt wat je wil maar zeker wel wat je nodig hebt. Dat heb ik u gegeven, wat u kunt doen is nu betalen en gaan. Ik wil geen ontevreden klant maar heb uw geld wel nodig.’

Ze keek mij verbouwereerd aan, betaalde en ging…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: