Spiritueel worden.. je kunt er maar druk mee zijn

Het is me toch wat he… spirituele ontwikkeling, mind full leven, zen zijn, van hoofd naar hart…
Een half uur stil kunnen zitten om een connectie te maken met je diepere zelf, ingewikkelde capriolen uithalen op een yoga bedje om je blokkades los te laten. Met volle maan je edelstenen cleanen, mooi rangschikken en dan neer zetten om ze op te laden aan de maan, en o ja nieuwe intenties zetten en alles wat deze maand niet lukte loslaten door ritueel te verbranden.
Dan nog maar een keer je intenties het universum ingooien en hopen dat het nu wel lukt die leuke baan of partner te vinden..want ja daar in het universum gebeurt het. Daar zijn kleuren, engelen, gidsen en wonderlijke wezens die je wensen uit kunnen laten komen.. dus daar moet je op mediteren..je innerlijke zelf voor open gooien ..podcasts luisteren over hoe je dat doet.
Iedere dag beginnen met een orakel kaart en een glas bleekselderijsap want dat zegt een medisch medium, dan vooral niet vergeten je aura op te schonen en klaar te maken voor de dag zodat prikkels buiten blijven. O ja ..wacht.. vergeet ook niet te gronden… heeeel belangrijk.
Dan nog de stapel spirituele zelf boeken doorwerken, alle dagen adviezen van de spirituele influencers lezen en als je tijd hebt zelf ook nog wat inspirerende quotes op insta gooien om te laten zien dat je het snapt al die spirituele ‘regeltjes’.

Ik doe het ook bijna allemaal hoor…. Nou nee dat is overdreven… ik dacht dat als ik wilde groeien ik ook alles moest doen…
Maar weet je, yoga is echt niks voor… mijn maandagboek ligt op het nachtkastje want ik ben ’s avonds te moe om te schrijven.. naast het stapeltje boeken waar vast hele mooie dingen in staan .
Quote ‘Open je ogen en zie de magie van het leven, sluit ze en zie de magie van jezelf’ hoe dan ? Als ik van hot naar her ren met van binnen iets teveel vet wat die magie in mezelf echt vet hard in weg zit.
Die bleekselderij? Ik heb er een slow juicer voor gekocht en het 2 weken volgehouden.. het kwam me mijn neus uit.
Intenties zetten? Ja doe ik… maar ik schrijf ze niet op en ben dan alweer vergeten wat ik ook alweer wenste.

Wat ik dan wel doe?
ja.. mijn stenen maak ik schoon en laad ik op.. had je mij dat twee jaar geleden gezegd dan had ik je uit gelachen.
Gebruik maken van al het moois in het universum.. jazeker! Want ik werk er dagelijks mee samen in mijn readingen. Maar dat dat gemakkelijk ging.. nou nee.. het was een heel proces om te vertrouwen op iets wat je niet ziet maar er wel is.
Iedere dag een kaartje draaien.. jaren geleden geleerd van een lieve collega en nu te leuk om niet te doen.
Podcasts luisteren? Ja sinds een maand .. op de fiets naar het ROC, om inspiratie op te doen en om te checken wat ik van iets vindt.
En mediteren… het liefst iedere dag… op de wc (gewoon lang blijven zitten).. in bed voor het slapen gaan, op de bank als ik even pauze heb. En dan echt niet ingewikkeld.. maar wel weer even focus op m’n lijf en hoofd.
Ik grond mezelf de hele dag door (door eraan te denken dat ik moet gronden, dat is genoeg) en begin de dag met mezelf in een soort bescherm ei te plaatsen (binnen een minuut).

Spirituele groei is voor iedereen weggelegd en hoeft echt niet groots een meeslepend te zijn..dingen die je moet doen omdat je anders niet groeit.
Spirituele groei is voor mij vooral leren te leven met de keuzes die je maakt vanuit je hoofd en je hart. En leren van die keuzes om daarna te voelen ‘ ja dat ben ik’ of ‘dat doe ik omdat het van me verwacht wordt’ .
De beste cursus voor mij is het leven zelf en hoe ik de dingen aanpak. Want ik heb het meest geleerd van de mensen die tegen mijn grenzen aanschopten en er zelfs overheen gingen . Want daar kon ik mee aan de slag, waarom raak ik zo geïrriteerd van iemand die altijd alleen maar aan zijn/haar eigenbelang denkt en grenzen bewaakt. (omdat ik dat niet altijd doe en daarom in situaties beland waar ik niet wil zijn en dat zal die ander niet snel gebeuren, die durft voor zichzelf op te komen, ik niet want ik wil graag aardig gevonden worden = les geleerd)
Waarom erger ik me aan mensen die gedisciplineerd 3x per week sporten (die is makkelijk: omdat ik dat zelf niet doe.. en ik het wel wil maar het niet op kan brengen ..omdat ik denk dat ik dat niet kan.. omdat ik onzeker ben over mijn lijf = les geleerd)

Kijk alles wat in de eerste alinea beschreven kun je met liefde en vol overtuiging doen en helpt ook zeker in je groei. Maar zie het niet als regels.. alsjeblieft.. kies waar je je lekker bij voelt.. doe wat je leuk vindt.. doe het op de momenten dat het jou uitkomt en ga af en toe uit je comfort zone om te kijken of het bij je past.
(Net als deze blog die heel anders is dan alle andere en ik dan ook weer best spannend vind)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: