Misbruik

Ik liep mee naar de deur, gaf ze een knuffel, zei gedag, deed de deur dicht en moest even heel hard huilen.
De hele reading ging het goed, zat ik mijn kracht, kwamen de woorden die ze nodig hadden door. Maar zodra ze deur uit waren moest Noor, de mama, even een traantje laten.

Ik wist al van mams dat vermoedelijk misbruik in de familie leidde naar loverboys, naar nog meer misbruik buiten de familie naar nu een prachtige, krachtige jonge vrouw.

Een DNA match naar één van de daders zet op dit moment weer alles op scherp.
De kracht is even weg, ze voelt zich weer het hopeloze meisje, verlamd door angst met zoveel vragen dat vooruit kijken even niet leukt.
Was het allemaal waar, verbeeldde ze zich niet dat het gebeurd was, en waarom dan, en wanneer stopte het dan. Waren anderen ook misbruikt, waarom hield iedereen zijn mond. Zat er een lijn van misbruik in de familie?
Een lang lijstje met vragen.
Ik wil haar graag helpen, en goed helpen, zodat ze vooruit kan en probeer mijn persoonlijke mening en gedachte opzij te zetten zodat de boodschappen goed doorkomen. Ik roep alles en iedereen aan in het universum om ons te helpen.
Loop wat ijsberend door de kamer en voel dat de energie zich opbouwt totdat ik ga ratelen en alles wat ze moet weten gezegd wordt.
Ik krijg niet alles te zien, dat wil zeggen dat ik op een aantal vragen geen antwoord krijg maar ik krijg wel te zien dat haar geschiedenis haar veel heeft afgenomen maar dat het haar in de toekomst ook veel gaat brengen.
Ze gaf al voorlichting op scholen over loverboys maar vertelde dan nooit het hele verhaal. Nu mag ze het hele verhaal vertellen; Dat ze door dat misbruik eigenlijk nooit heeft geleerd hoe je dat doet ‘houden van’ en de aandacht van jongens verwarde met liefde, hoe grensoverschrijdend gedrag van anderen zich herhaalde in haar leven en hoe ze daar nu een halt aan roept. Hoe het haar nu nooit meer zal overkomen dat een man haar in een volle trein in haar kruis grijpt en zij niks doet ‘alsof het op mijn voorhoofd stond dat je dat zomaar kon doen’ .
‘Dat wat geleerd moet worden herhaalt zich’.  Dat klopt!! Het duurde even… maar het lesje is geleerd.
De komende tijd zullen een aantal mannen wakker liggen, in de angst dat hun geheimen openbaar gemaakt worden. Zullen, ogenschijnlijk, perfecte leventjes in duigen vallen en zal er veel verdriet, ongeloof zijn in die families.

Maar sorry mannen… Karma is a bitch and she comming to get you!

You go girl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: