Aanpassen

Weet je waar ik nu zou zitten? In een vliegtuig naar de USA, om eerst in Atlanta vrienden op te zoeken, een aantal politie cases te bespreken en samen met een ander medium een charity avond te hosten.
Daarna zou ik doorvliegen naar Los Angeles om, vrijwilligerswerk te doen bij een organisatie die verslaafden helpt af te kicken door ze de stranden en oceaan op te laten ruimen. En eindelijk, na een jaar van online meetings, zou ik ideeën voor een tv programma pitchen bij o.a. TLC. Daar keek ik echt naar uit! Niet omdat ik zo graag op tv wil..maar gewoon de hele ervaring erom heen.

Maar ja ik zit niet in dat vliegtuig. En geen idee of dat het komende jaar nog gebeuren. Mijn sabbatical van een half jaar loopt helemaal anders dan gepland. 
Ik had er een paar dagen pijn in mijn buik van, voelde een kleine snik van teleurstelling, baalde als een stekker maar besloot om mij aan te passen aan het nieuwe nu. 
En dat is er zijn ..als mens .. en met mijn gave. Luisterend, troostend en lerend van alle verhalen. Het is een bijzondere tijd waarin we veel verliezen. Ik probeer voor mezelf, maar ook voor de mensen die ik online zie te kijken wat we kunnen winnen.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je in alle onzekerheid, verdriet, machteloosheid nog iets eruit kunt halen voor jezelf, dat je in versie 2.0 uit deze periode komt.
Voor mezelf geldt dat ik ben gaan tekenen om mijn hoofd leeg te maken. En dat ik meerdere keren per week live ga op facebook om mini readingen te geven en vragen te beantwoorden. Dat ik, gratis, online cursussen geef voor mensen die geinteresseerd zijn in spiritualiteit.
En vragen beantwoord of ik mensen kan helpen die geen afscheid van geliefden hebben kunnen nemen, die via mij nog een laatste woord willen delen, willen weten of de pap of mam veilig is overgekomen , die vragen hebben over de laatste momentjes en of ze opgewacht worden door andere familieleden in de hemel en die willen weten of ze alles wel goed hebben gedaan. 
Hartverscheurende en verdrietige vragen.Mijn sabbatical gaat dus niet over mij en over alle dingen die ik wilde doen. Was ik even vergeten dat ik mijn gave niet heb voor mezelf maar om anderen te dienen. Mijn sabbatical is er dus om mij de beste versie van mezelf te laten zijn en worden.  Om zo mijn gave in te kunnen zetten. En het beste en meest betrouwbare medium te zijn voor hen die dat nu en straks nodig hebben. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑