Waarom ik je nooit de toekomst zal voorspellen.

Ja.. dat doet iemand als ik toch? Jouw vertellen of je bij je partner moet blijven, of je rijk gaat worden, die droombaan krijgt, dat mooie huis, of je de loterij gaat winnen etc…
Er zijn mediums die dat doen ..maar ikke niet… en ik zal je mijn verhaal vertellen waarom niet.
Ik heb een vriend die ruim over de 80 is, ik bezocht hem regelmatig (toen het nog kon) en dan zat hij altijd klaar met een briefje met daarop een reeks vragen in zijn priegel handschrift. En man man, wat heb ik veel van hem geleerd, we bespraken de meest bizarre topics die op zijn briefje stonden; we stonden samen ineens bij een breuklijn op de aarde, waren bij een soul broeder van hem in China, zochten in de nevels tussen hier en daar naar zijn vermiste vriendin en zagen hoe de aarde zijn voeten vastgrepen omdat hij teveel aan het vliegen was. Niets was hem te gek, na een leven lezen, ervaren, lijden, liefhebben en kon ik met hem alles bespreken. ‘Waar blijven de kwade geniussen van de aarde als ze dood gaan’ , ‘Heeft Atlantis echt bestaan of was het iets anders’ ..noem maar op.
We hadden het ook over onszelf, mijn ontwikkeling en zijn lichamelijk gesteldheid die langzaam achteruit gaat.
Vorig jaar zomer zei hij ineens tegen mij ‘Noor ik denk dat ik er aan het einde van dit jaar niet meer ben, wat denk jij?’
Ik zei hem dat ik dat soort info nooit te zien kreeg en dat ik daar ook nooit naar vroeg. We praatten erover door en hij vertelde over alle signaaltjes die hij kreeg die zijn einde inleidden. Hij vroeg het nogmaals en zei dat we alles met elkaar konden bespreken dus ook of hij dood zou gaan of niet. En als ik het bij iemand ‘kon proberen’ dat het bij hem zou zijn.
Hij wilde alleen maar mijn bevestiging.
Dus ik tunende in en zei dat ik ook eind november door kreeg. Maar dat het ook kon zijn dat er in november een levens veranderende situatie kon plaatsvinden .
Mijn vriend was dankbaar voor het antwoord en ik verliet zijn huis met rode vlekken en een kloppen hart. Ik vertrouwde erop dat ik het juiste had gedaan maar helemaal zeker was ik niet.

De boodschap was toch harder binnen gekomen dan mijn vriend in eerste instantie dacht en hij ging; zijn kinderen bij elkaar roepen om te vertellen dat hij in november zou sterven, de dokter vertellen dat hij de behandeling aan zijn knie niet meer hoefde want hij had nog maar een paar maanden. Zijn bril ging stuk en hij wilde een houtje touwtje reparatie want die nieuwe bril kon niet mee de kist in. Ook de tuinman werd afgezegd, de krant en allerlei andere zaken.
Hij appte me over alles wat hij aan het doen was en ik moest hem echt even tot de orde roepen, we konden het namelijk ook hartstikke fout hebben.
Maar wat hij ook ging doen was brieven schrijven aan mensen met wie hij in zijn leven gebroken had, brieven met spijt en berouw. Hij maakte het goed met zijn broer, begon aan zijn memoires en regelde zijn begrafenis.
Met zijn kinderen ging hij naar de natuurbegraafplaats en zocht een plekje uit, hij verdeelde alvast de spullen in huis en vertelde hen waarom bepaalde stukken zo belangrijk voor hem waren. Hij haalde de banden met zijn kleinkinderen aan en vierde zijn verjaardag groots.
En zo werd het Oktober, November en toen December .
Zijn zoon appte mij ‘Noor hij is er nog, wat hebben jullie gedaan, er was zoveel onrust en verdriet.’
En na de feestdagen kreeg ik een appje ‘Ik ben er nog hoor, zin in koffie?’.

Ik ging naar hem toe met lood in mijn schoenen, hoe hadden we dit ooit kunnen doen. Dit doe ik dus nooit van z’n leven meer.
Maar binnen zat een dolgelukkige en opgeruimde vriend. Ik had namelijk gelijk, november was het einde, maar niet van zijn leven. Het was het einde van het juk van het verleden dat hij jaren met zich mee sleepte. Er waren nu geen losse eindjes meer. Hij was in het reine, met zichzelf en anderen.

Zijn zoon zei dat de hele familie in eerste dacht dat ik gek was geworden en waren goed boos op mij en gelijk hadden ze! Maar nu zijn ze me eeuwig dankbaar want ze hadden hun vader terug.

En ook al had dit verhaal dan een goed einde… ik heb mijn lesje geleerd en zal dit nooit maar dan ook nooit meer doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑