De App

Maar een aantal mensen kennen onderstaand verhaal van mij. Omdat ik na deze reading hier helemaal vol van zat en gewoon niet kon geloven wat mij en de dame in kwestie was overkomen. Mocht je dit verhaal kennen en dus weten over welke apps / mensen dit gaat dan hoop ik dat je dit niet deelt met anderen.
En dan te bedenken dat ik de meeste bizarre details nog heb weggelaten.

De vrouw die ik via skype zag leek absoluut niet op de vrouw die ik op internet googelde. 
Een succesvol journaliste en documentairemaakster met aardig wat programma’s op haar naam, een mooie verschijning; volle bos haar, sprankelende ogen.
Maar diegene die ik op mijn scherm zag was angstig, bleek, dunnetjes. Ik wist alleen dat er wat problemen waren en dat haar vriendin haar naar mij doorverwees.
Gedurende de anderhalf uur durende reading ontvouwde zich een thriller, een bizar verhaal, een letterlijk levensbedreigende situatie waarover ze wat hulp wilde.

De reading vond niet in haar eigen huis plaats omdat de kans dat ze daar werd afgeluisterd groot was. Dus zat ze in het huis van een vriendin op de laptop van haar vriendin.

Zo’n vijf jaar geleden ontmoette ze een jong ambitieus stel met grootse plannen voor een app. Het stel vroeg haar of ze interesse had in het maken van een documentaire over hun te verwachten succes, zowel prive als zakelijk. 
Er werd een contract gesloten en afgesproken dat ze alles mocht filmen de komende vijf jaren. 

De app werd een succes, wereldwijd en het stel verhuisde naar een mooiere wijk, kochten een grotere villa, kregen andere vrienden. Maar hoe meer succes ze kregen hoe verder ze uit elkaar dreven tot er niets meer van de liefde over was en ze uit elkaar gingen. En de dame filmde alles .. want ook dat stond in haar contract.

Het werd geen fijne scheiding, er was een hoop getouwtrek over de app. Want dat was niet goed vastgelegd en geregeld. 
De dame filmde door, al werd dat haar wel lastiger gemaakt door de vrouw van het stel. 
Zij ontwikkelde een eigen app, met het zelfde doel alleen qua vormgeving anders. Ze kreeg een nieuwe vriend, een Russische miljardair die de app een enorme impuls gaf. En deze miljardair vond de docu rond het stel niet zo’n goed idee. Waarschijnlijk omdat hij daarmee zelf in de schijnwerpers zou komen en sommige van zijn zaakjes het daglicht niet konden verdragen. 

En dus werd de dame gesommeerd te stoppen, niet alleen met filmen maar het hele idee voor een docu.  En daar begon haar ellende. 
Want de dame wil niet stoppen, ze heeft goud in haar handen, het verhaal is te mooi, bizar en spannend om niet te tonen. Er zijn ook al afleveringen klaar en getoond aan een network dat interesse heeft. Daarnaast zit al haar geld in de docu, wetende dat bij een verkoop ze dit dubbel en dwars terug zou verdienen. En wat dacht je van persvrijheid? Ze liet een russische miljardair toch niet bepalen wat wel en niet op tv komt? Vijf jaar van haar leven zit in deze docu.

Maar de Rus wil dit wel bepalen en dus wordt ze bedreigd, afgeluisterd en denkt ze zelfs dat ze vergiftigd wordt. Ze is bang, zit klem, het geld is op en ze weet het even niet meer.
En dus stuurde een vriendin haar door naar mij. 
Zoals je weet kan ik niet de toekomst voorspellen en dus niet zien wat voor haar de beste oplossing kan zijn. Wat ik wel kan doen is haar weer een beetje in haar kracht zetten en ontrafelen welke gevolgen beslissingen hebben. 
Gelukkig samen met haar moeder die door kwam en haar vertelde hoe ze als kind niet tegen hiërarchie en onrecht kon. Die haar op het hart drukte vooral goed te blijven eten om sterk te blijven en die zei dat je soms je verlies moest nemen als dat ten koste van je geluk en gezondheid zou gaan. Ze kreeg ook de naam door van een advocaat waar de moeder vroeger mee bevriend was en op wiens naam de dame al dagen aan het broeden was. (ik blij want krijg nooit namen door) Deze man zou haar juridisch kunnen ondersteunen. En haar moeder begon over de man die diep in de bossen woonde, een knappe, praktische man wiens leven het tegenovergestelde van dat van haar was. Een man die vol voor haar wilde gaan maar waarvan zij niet wist of ze haar bestaande leventje op wilde geven. Met een hemels duwtje in haar rug vroeg haar moeder haar deze liefde een kans te geven. 

Deze bemoedigende woorden had ze net even nodig en toen ik haar een paar weken later even sprak had ze een aantal stapjes in de goede richting gezet. 
Of die uitmonden in een docu op netflix weet ze op dit moment nog niet maar als jij over een jaar naar iets kijkt en denkt ‘hey.. was dat niet…’ weet dan dat ze de keuze heeft gemaakt om als journalist persvrijheid boven alles te stellen en dat ze veilig vanuit haar huis in het bos in alles volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑