Dank je wel 2020 !

Ik heb het afgelopen jaar aan de zijlijn gestaan van heel wat levensverhalen.

Niet iedere afspraak kwam tot een verhaal. Omdat het te verdrietig, te heftig of te herkenbaar zou zijn. Maar jeetje wat heb ik veel mogen horen en zien. Het begin van relaties maar ook het einde ervan. Vrouwen die eigenlijk voor zichzelf zouden moeten kiezen maar nog niet de moed en kracht hebben dat te doen. Mannen die worstelen met de liefde en geweld, nu of dat vroeger meemaakten en daar nog steeds last van hebben.
Overleden moordenaars en misbruikers kwamen door. Kinderen die te vroeg uit het leven stapten of gerukt werden.
Vaders en moeders gaven via mij boodschappen, tekentjes van hoop en geruststelling aan kinderen die achterbleven.

Het ging over gestolen erfstukken en inboedels die verdeeld moesten worden. Over de pijn van het loslaten. Schuldgevoel en schaamte.
Maar we hebben ook gelachen over blunders bij de uitvaart, een vader die in z’n meest lelijke pak in de kist lag en daar na z’n dood even zijn zegje over wilde doen. Over de house muziek in het crematorium en de krulspelden die een moeder wilde als ze overleden was omdat haar haar goed moest zitten.
Een zonnestraal die over de kist gleed, een regenboog en een roodborstje dat tegen een raam tikte.

Maar er kwamen ook engelen, aliens en elfjes voorbij. Ik kreeg een soort oer levens te zien en andere universums. Godinnen, tovenaars en draken.
Ik sprak in talen die ik niet kende en tekende ingewikkelde formules die iets goeds in de wereld gaan brengen.

Ik heb genoten van iedere afspraak, met iedere persoon die zich voor mij opende. Dankbaar voor al het moois wat ik heb mogen horen en zien. Trots dat mijn vertrouwen in universum nooit wordt geschaad door daarboven en door de mensen die mij opzoeken. En iedere keer leer ik weer wat bij; hoe het voelt om te sterven na een coma, door een mes, een hartstilstand, een trein, verdrinking en door Corona.

Afgelopen week verscheen de bijlage van de VROUW. Met daarin een stuk over mijn werk als medium.

En het had geen beter blad kunnen zijn. Een blad voor jou en mij .. gewone mensen die graag ongewone verhalen lezen en daar misschien wat aan hebben. Die misschien een beetje lacherig doen, het niet begrijpen en mij toch een berichtje sturen voor hulp.

En nu wordt het even vaag spiriwiri, ik kan het niet eens onder woorden brengen maar het voelt alsof er iets eeuwenouds van mijn schouders is gevallen. Alsof ik de vloek heb doorbroken met mijzelf zo in de picture te zetten.
In plaats van een brandstapel of een verbannen in een hutje in het bos (wat ik altijd zeg) sta ik een partij te shinen! Wat ik doe mag er eindelijk zijn.. en natuurlijk gelooft niet iedereen in wat ik doe en dat hoeft ook niet.

Vanaf volgende week sta ik weer aan de zijlijn, in dienst van het universum en jullie. Zoals de Engelsen zeggen ‘I sit for you’.
Maar nu geniet ik nog even van het ‘in the picture’ moment op de middenstip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑