Sinterklaas

Een familie op bezoek.

Met een heleboel zenuwen en net zoveel vragen. Een open, liefdevol gezin met 2 pubers die extra veel aandacht nodig hebben.

Daarom komen ze ook want in de Reading met een familie lid kwam opa door die zich zorgen maakte om zijn kleindochter van 15.

Dat komt uitgebreid aan bod en ipv ons te richten op de problemen richten we ons op haar talenten. Ze wil graag zingen en acteren. En als daar aandacht voor is voelt zij zich sterker en gezien en is ze minder beïnvloedbaar krijg ik door. Samen met haar ouders en met hulp van opa komt er een mooi plan tot stand.

Zoonlief kijkt toe, observeert en hoeft niet zo nodig. Maar als hij eenmaal de eerste vraag gesteld heeft volgen er velen.

‘Krijg ik ooit nog een vriendin? Wat wilde opa nog tegen oma zeggen net voor hij stierf? Ik heb ruzie met een vriendin en ik mis haar want we zongen altijd liedjes door de telefoon?’

En..

‘Mevrouw Noor, ik hou heel heel erg veel van Sinterklaas, van Bram van der Vlugt. En ik vind het echt heel erg dat hij dood is. Ik schrok heel erg dat hij zomaar ineens doodging.’ Vertelt hij met een brok in zijn keel. ‘Wilt u aan hem vragen of hij gelukkig is in de hemel?’

Ik leg aan hem uit dat Sinterklaas al even wist dat hij zou sterven omdat hij al een tijdje ziek was. Dat het bericht voor ons misschien heel plotseling kwam maar dat de familie dat wel wist en dat het zo goed was voor hem. Ik krijg door dat er een hele mooie foto van de Sint in zijn kamer staat en dat de Sint dat helemaal geweldig vindt. Het klopt, naast een grote zak pepernoten staat een foto. Hij glundert ervan.

Hij vraagt mij Sinterklaas te bedanken voor alle mooie jaren en dat hij dankzij de Sint een hele fijne jeugd heeft gehad met mooie momenten en herinneringen.

Ik smelt ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑