Jubileum


Het was een beetje mistig. Niet in mijn hoofd hoor, maar op de dansvloer van de discotheek waar ik werkte; Manhattan in Arnhem, 6 september 1987.
Zondagavond, de enige avond dat ik niet hoefde te werken was mijn stapavond. 19 jaar, vrijgezel na een verkering van 4 jaar, net op kamers en net begonnen aan de lerarenopleiding.
De dansvloer dus, waar ik met een vriendin stond te dansen, vrijheid blijheid.
En in de mist va de rookmachine zag ik een jongen staan, of was het dansen .. ik weet het niet meer. Maar ik zag wel dat hij erg knap was.
En toen we van de dansvloer naar onze vriend en drankjes liepen stond die knappe jongen met hem te kletsen. Groot, mooie ogen, strakke kaaklijn en een stem die mij weke knieën bezorgde.
Hij heette Hans-Peter en had die avond een blauwtje gelopen, vond mij leuk maar te bijdehand, was net terug uit Portugal en vertrok weer naar Frankrijk om druiven te plukken.
We wisselden telefoonnummers uit, belden regelmatig, hij schreef een liefdje voor me wat hij door de telefoon zong en stuurde een romantisch kaartje uit Sancerre.
En toen hij na weken voor mijn deur stond had hij een enorme weekendtas bij zich waar ik me rot van schrok ‘Was hij van plan te blijven?’

Ja… hij bleef.. na een jaar woonden we samen, na 3 jaar vertrokken we naar Den Haag om 4 jaar later weer terug te keren naar Nijmegen. En op 6-9-96 kenden we elkaar 9 jaar, trouwden in het kasteel van Wijchen en vierden we een grandioos feest. Een stralende dag vol liefde met de mensen die op dat moment belangrijk waren in ons leven.
We verhuisden naar een grote mensen huis en kregen twee kinderen, vonden onze passie in werk, belandden in een huwelijks crises en vonden elkaar toch weer terug. Sterker, beter en naast elkaar genietend van het gezin.
We verhuisden weer en na heel gelukkige jaren met z’n vieren, en inmiddels zessen zijn we weer terug naar we ooit begonnen; samen.
En dit jaar vieren we dus op 6 september 2021 dat we 25 jaar getrouwd zijn en 34 jaar samen zijn. Ouder, wijzer , met diepte- en hoogtepunten om op terug te kijken. Met ieder een eigen leven en carriere maar nog altijd in liefde verbonden, met respect voor elkaars keuzes delen we geluk en verdriet. Op naar nog vele mooie jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑