Spaansbenauwd

Ik heb een boekje het ‘schrijf het van je af boekje’ . Gedachtes, inzichten, informatie van boven. Maar nu dacht ik ik wil mijn gedachte met jullie delen.

Ken je dat gevoel dat je net voor je in slaap valt aan iets denkt en het dan spaansbenauwd krijgt?

Ik had dat deze week. Ineens ging ik twijfelen. Een jaar geleden heb ik in volle overtuiging ‘ja’ gezegd om mee te werken aan de documentaire. Een Reading met mij, op de allereerste draaidag, als startsein van een zoektocht. En nu een jaar later dacht ik ‘ik ga eens vragen hoe het met de docu en de hoofdpersoon gaat’. Na een paar dagen kreeg ik een kort mailtje terug. Ze waren nog aan het draaien, het proces verliep moeizaam, met de info die tijdens de Reading doorkwam was het steeds schaven, zoeken en verder gaan. Maar uiteindelijk zou het een mooie docu worden.

En daar ging ik van twijfelen … wat zei de overleden dierbare ook allemaal weer, had ik de boodschappen wel goed vertaald, klopte alles wel, zijn er losse eindjes ontstaan? Kan ik dit wel? Had ik niet nee moeten zeggen? Wat als ik op een bepaalde manier word neergezet? En vervolgens lag ik een nacht te draaien. Dat gevoel bleef een tijdje bij me.

Want voor mediumschap is geen beroepsvereniging, geen keurmerk. Iedereen kan zeggen dat hij of zij medium is. Er zijn een paar goede opleidingscentra in Nederland maar je kunt verder je gang gaan.

En dus dacht ik .. Weten mensen wel hoe serieus ik mijn vak neem , hoe ik mij verdiep in de geschiedenis en kunst van het channelen. Dat ik na iedere sessie kijk en noteer wat ik er zelf van kan leren. Dat ik dagelijks ‘werk en oefen’, in vreugde hoor, aan mijn verbinding met boven.

Ik vind het doodeng dat ik straks op tv kom en de docu de wereld overgaat en ik misschien wel geassocieerd wordt met die ene slechte ervaring bij een medium die is blijven hangen. En men vervolgens door mijn optreden daarin bevestigd wordt.

Ik of wij mediums moeten het hebben van een goede recensie, of .. ja een slechte mag ook natuurlijk. Of van mond op mond reclame, of een integer interview of ja .. meedoen aan een docu.

Een betrouwbaar medium doet het niet voor zichzelf maar is dienstbaar aan jou en jouw overleden dierbaren. Stelt zich kwetsbaar maar met vertrouwen open voor wat jij mag horen.

Dus voor jou als lezer:

⁃ ben je naar een medium geweest neem dan de moeite om (anoniem) je ervaringen te delen .

⁃ Wil je naar een medium? Houdt dan de volgende zaken in je achterhoofd: kun je ergens terugvinden of je medium een opleiding heeft gevolgd? Hoeveel ervaring heeft hij/zij? Hoe werkt het medium en wat kun je verwachten? Mag je de sessie opnemen of aantekeningen maken? Heeft hij / zij iets van algemene voorwaarden?

⁃ Lieve lezer, onderschat je eigen intuïtie daarin niet, voelt het goed of twijfel je ?

⁃ En geef nooit je toekomst uit handen, een sessie is een moment opname maar jij blijft altijd verantwoordelijk voor de stappen die je zet in je leven. Wat een medium ook zegt.

En voor de getalenteerde mensen onder jullie die je mediamieke gave willen ontwikkelen: zoek een mentor, zoek of organiseer je eigen oefencirkel, lees of volg een opleiding bij iemand die in ieder geval weet hoe hij of zij iets moet overbrengen, verdiep je in de donkerste kamertjes van je eigen ziel, laat los en groei.

Zo .. dat is eruit! Mocht jij nog tips hebben voor mensen die naar een medium gaan of voor mediums zelf deel ze dan vooral hieronder.

Een seance, oftewel oefencirkel, van mediums in Victoriaanse tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑