De liefde

‘Ik geloof in grote liefdes, ware liefdes en universele liefdes. Liefde die je spiegelt of een eindje op weg helpt, liefde die je hart breekt zodat je er sterker en met meer liefde voor jezelf uitkomt. Liefde die je wijst op lief te zijn voor jezelf. Ik geloof dat je op verschillende manieren van verschillende mensen kan houden. Maar we hebben ooit bedacht dat we maar één liefde tegelijk kunnen hebben met wie je de rest van je leven deelt en hopen we dat je alles in die ene vindt. Maar wat als je in verschillende mensen verschillende stukjes lief hebt?’

Daar zat hij mee.. hoe daarmee om te gaan..Hij was gelukkig met zijn man, zijn grote liefde, diegene die hem jaren geleden hielp van zichzelf te houden en te accepteren.
Zijn rots in de branding.. de prachtige man met wie hij ’s avonds op de bank kon zitten en waar ze beide genoten van de vanzelfsprekendheid van de stilte, omdat soms één woord en een blik genoeg was om te vertellen hoe de dag was gegaan.
Hoe dan vorm te geven aan die andere liefde? De man die hij tegenkwam en maakte dat hij heel werd.. de man die hem thuis liet komen bij zichzelf.. die hem leerde dat houden van verschillende lagen kent. Ook met deze man zat hij op de bank en was het stil. Maar deze stilte was anders.. deze stilte was een antwoord op de vragen die ze elkaar stelden .. in deze stilte voelden en vonden ze de antwoorden. Het was alsof deze ware liefde hem steeds weer een spiegel voorhield en hem uitdaagde de beste en puurste versie van zichzelf te zijn.

De grote liefde voelde zich, begrijpelijk, bedreigd door de ware liefde. Maar de ware liefde was niet uit op een leven met de man, hij vulde alleen zijn hart met wijsheid en onvoorwaardelijke liefde voor beide mannen.
Het was een ingewikkeld schouwspel deze sessie.. en een antwoord vonden we niet.

Het enige wat hij kan doen is zijn liefde en verlangens uitspreken, de stilte doorbreken, het onderwerp niet mijden en tegemoet komen aan de verlangens van zijn hart.
Want hoezeer je ook van iemand denkt te houden..de grote, ware liefde is het houden van jezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑