Twijfels…

Een berichtje uit Miami.
Of ik haar kan helpen, ze heeft mijn nummer via via.
We maken een afspraak via haar assistent en tegen mijn principes in check ik haar insta om te kijken wie de ‘via via’ kan zijn.
De jonge vrouw blijkt een enorme veel volgers te hebben, ze wordt genoemd in de Forbes als één van Amerika’s vrouwelijke beloftes van de toekomst en heeft een zeer succesvol ,door vrouwen geleid, bedrijf.
Ik spreek haar in de middag terwijl zij net wakker is. En als we online gaan is er van enige vorm van glamour niets te zien. Nou.. ze zit in haar meditatiekamer die vol staat met levensgrote Crystals en prachtige wand en vloerkleden…
Ze zit in pyama voor me en ik zie vooral een verdrietig meisje.
Opgeroeid in een veilig paleis in Azie, na de scheiding van haar ouders verhuisd met haar moeder naar een landhuis in Engeland waar ze haar jeugd doorbracht op kostschool. Na haar universitaire studie vertrok ze naar New York en later Miami om daar een succesvol bedrijf te starten. Niet dat dit alles ertoe doet maar het geeft een beetje aan hoe ik, aan mijn keukentafel, vol verbazing zat te luisteren naar dit levensverhaal.
Ze had mijn hulp nodig, want met haar vader had ze al jaren geen contact meer, die woonde ergens in een Arabisch land (in een paleis natuurlijk J) met zijn nieuwe vrouw, een oude vriendin van haar moeder.
Een paar maanden voor onze afspraak droomde ze dat haar vader haar gedag kwam zeggen, de droom bleef dermate hangen dat ze via andere familieleden en navraag naar hem deed.
Wat bleek, hij was inderdaad plots en zomaar gestorven en begraven. Zijn nieuwe vrouw vond het niet nodig haar en haar zussen te informeren. De zussen bleken ook niet meer voor te komen in een recent gewijzigd testament en alle bezittingen en de twee paleizen gingen naar de nieuwe vrouw.

Nu ging het haar niet om de bezittingen maar ze geloofde niet dat haar vader ‘zomaar’ was gestorven. De nieuwe vrouw had heel erg haar best gedaan om haar vader los te wrikken van haar, haar zussen en haar moeder. Maar hij zou hen nooit uit het testament halen, omdat dat niet kon vanuit traditie maar ook niet vanuit zijn trots.
En dus geloofde ze niet dat hij in zijn slaap was overleden.
Een detective op tv is er niks bij he, maar ze dacht echt dat haar vader iets was aangedaan en ze vroeg mij of ik al contact met hem kon maken.
Nu doe ik dat nooit zo vlak na een overlijden maar misschien lukte het me nu wel. En het lukte. Anders dan anders maar dat is te technisch om zo uit te leggen.
Ik voelde zijn energie en was vooral heel erg misselijk, ik voelde dat hij langzaam achteruit was gegaan, dat er een mist in zijn hoofde vormde en dat hij niet meer helder kon nadenken. Hij liet me zien dat het huwelijk niet heel erg liefdevol was geweest en dat hij haar, haar zussen en moeder miste. Dat haar moeder zijn enige grote liefde was geweest sinds ze elkaar als kind leerden kennen (dat klopte, op 13 jarige leeftijd werd beslist dat ze zouden trouwen) maar dat zijn huidige vrouw geen bijvrouw wilde zijn. Dat hij voor haar alles achterliet en naar hun huidige land was vertrokken. Waar hij ontzettend eenzaam was en zijn vooral druk was met het sociale leven.
Ik vroeg aan hem of het voorgevoel van zijn dochter kon kloppen en hij liet me zien dat hij ook twijfelde. Als er iets gebeurd zou kunnen zijn was het dat hij was vergiftigd. En dat de enige manier om daarachter te komen was een onderzoek in te stellen.
Maar hij gaf ook aan dat ze hem daardoor niet terkreeg, en dat er ook aan het testament niets te veranderen viel. Dat de enige die verantwoordelijk was voor deze tragedie hij zelf was. Dat wat hij dacht dat echt liefde was hem blind maakte en dat hij daardoor veel had verloren. Dat hij nog vaak aan zijn oude gezin dacht en dat hij nu wist dat haar moeder de ware was geweest.
Hij vroeg haar, als ze het op kon brengen, om met haar familie een afscheidsceremonie te houden waarin ze hem vergaven, zodat hij zich konden wenden tot hun goden om opgenomen te worden in de hemelse familie.

Een paar weken later spreek ik haar weer. Ze heeft via de familie een foto van hem gekregen die in haar meditatieruimte staat. En samen met haar zussen heeft ze een offerceremonie gehouden en gevraagd haar vader in hun midden op te nemen.

En inmiddels is ze niet de enige die twijfelt en wordt er alsnog een onderzoek naar de dood van haar vader gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑