Corona

In mijn informatie mail staat een zinnetje ‘mocht iemand aan Corona overleden zijn dan hoor ik dat graag’

Ik heb de aanvragen voor een Reading met de dierbaren die op die manier zijn overleden afgehouden het afgelopen jaar.

Want ik wilde graag eerst kennis opdoen over hoe het voelt om zo te overlijden.

Dat klinkt raar maar ik weet hoe het voelt om te overlijden aan een hartaanval, zelfdoding, een ongeluk of na een lang ziekbed. Jullie dierbaren laten mij zien of zelfs voelen hoe dat voor hen was en daarmee kan ik mijn eigen ‘teken woordenboek’ maken.

Ik herken inmiddels verschillende manieren van overlijden. En ik dacht hoe herken ik Corona? Hoe ga ik dat mogen zien en voelen?

Maar zoals altijd zorgt het universum op het juiste moment voor de juiste mensen.

Mirjam volgt bij mij een traject voor spirituele ontwikkeling. Ze is echt getalenteerd en kan veel meer dan ze denkt. Zo ook met het contact maken met haar eigen overleden dierbaren. Ze wilde graag contact met haar tante die vorig jaar aan het begin van de Corona crisis is gestorven in een verpleeghuis aan Corona. Haar tante lag twee weken alleen op een kamer voor ze overleed.

Mirjam maakte het eerste contact met haar tante en daarna nam ik het over. Een hartverscheurend beeld doemde op, een beeld wat jullie zullen herkennen.

Haar tante, dementerend, lag alleen op een kamer. Zo af en toe kwam er een voor haar onbekend wezen even kijken. Dat wezen was iemand van de verpleging, volledig ingepakt en zodoende niet herkenbaar voor haar haperende brein. Dat wezen checkte haar, verschoonde haar en gaf haar slokjes water en vertrok weer. Tante liet me zien dat ze zweefde in de mist … In die mist waren ook anderen, die net als haar zweefden tussen hier en daar .. die elkaar opzochten , niet wetende of ze terug konden keren of door mochten. Een vredige mist, waar geen angst heerste alleen verbazing.

Af en toe deed ze haar ogen open en dacht ze ‘Hey, ik ben er nog maar heb geen idee of het dag of nacht is en welke dag’ dan sloot ze haar ogen weer en wachtte op wat ging komen, keerde terug naar die mist in inbetween land. Dat het 2 weken duurde voor ze echt stierf besefte ze zich niet. Ze liet ons een klok zien, zo’n ouderwetse staande klok, de wijzerplaat opende zich en voor haar verscheen een soort van verlicht pad waar ze overheen mocht lopen, zo de klok in.

En toen was ze aan de andere kant, zomaar ineens, met een laatste ademteug. Zonder afscheid te kunnen nemen van haar dierbaren op aarde. Maar opgewacht door haar andere dierbaren. De mist verdween en ze werd opgenomen in een voor haar prachtig landschap.

Aan het begin van de sessie trok Mirjam twee kaarten. Een paar uur later stuurde zij mij deze foto van één van die kaarten.

Mirjams tante was in haar leven lerares en ik weet zeker dat juist zij mijn eerste Corona contact mocht zijn, dat ze mij nog wat wilde en kon leren zo. Dankzij tante ben ik er klaar voor en zijn de eerste afspraken gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑